Bij Geert Velo kan je altijd terecht voor iedere herstelling van je gewone kotfiets tot high-end mountainbikes of racefiets. Door constante bijscholing zijn Geert, Kevin, Jarne, Kasper en Lars steeds op de hoogte van de laatste nieuwe technieken en zorgen we er voor dat iedere fiets terug veilig de baan op kan. Als Shimano Service Centers staan wij steeds garant voor de beste service aan de hoogste kwaliteitsvoorwaarden gewaarborgd door de strenge eisen van Shimano. Want met plezier fietsen, dat begint bij goed materiaal. We dragen service bij Geert Velo hoog in het vaandel want: Uw passie is ons vakmanschap!

Onderhoud

Algemeen

Tijdig een goed onderhoud op maat van je fiets zorgt ervoor dat de levensduur van je fiets en alle componenten aanzienlijk vergroot. De fiets regelmatig schoonmaken en smeren is al een belangrijke stap om steeds met een veilige fiets op weg te zijn. Voor een uitgebreider onderhoud staan Geert, Kevin, Jarne, Kasper en Lars altijd klaar om met het juiste gereedschap ervoor te zorgen dat je fiets weer piekfijn in orde staat. Door onze grote stock in service-onderdelen hebben we bijna altijd alles in huis om je zo snel mogelijk terug op weg te helpen.

Tips

Onze belangrijkste tip: verzorg je fiets. Niets erger dan je stalen ros te bestijgen en merken dat er iets mis is. Een jaarlijks onderhoud plan je best in de winter. De wachttijden zijn dan korter dan in de drukke zomerperiode. Wij werken het liefst op afspraak, zo kunnen we samen afspreken wanneer je de fiets komt afhalen. Op die manier beperken we de periode dat je je fiets moet achterlaten. Heb je graag op voorhand een offerte van je reparatie, laat dit dan weten bij het brengen van je fiets. Als je fiets klaar is krijg je een GRATIS sms.

Inhoud servicebeurt

gewone fiets

Bij een servicebeurt van een gewone fiets, racefiets of mtb worden volgende onderdelen gecontroleerd en afgesteld:

 • – remmen
 • – versnellingen
 • – wielen
 • – bandenspanning
 • – ketting en tandwielen (kuisen en smeren)
 • – crankstel
 • – bracket
 • – verlichting
 • – stuur en stuurpen
 • – zadel en zadelpen
 • – alle bouten en moeren vastzetten
 • – frame
 • – vering

Tijdens een servicebeurt kan er altijd GRATIS gebruik gemaakt worden van een vervangfiets. (zolang de voorraad strekt)

Een servicebeurt voor een gewone fiets duurt ongeveer 45 minuten. (exclusief vervangen onderdelen)

E bike

Een e-bike krijgt dezelfde servicebeurt als een gewone fiets met volgende toevoeging:

 • – algemene werkingstest van alle toetsen en functies
 • – controle positie snelheidssensor
 • – losmaken van boordcomputer en reinigen van contacten
 • – controleren van alle verbindingen aan de motor + reinigen
 • – controleren accu en accuhouder (contacten en stekkerafdekking)
 • – software-update
 • – afdrukken diagnoserapport voor alle systeemcomponenten

Tijdens een servicebeurt kan er altijd GRATIS gebruik gemaakt worden van een vervangfiets. (zolang de voorraad strekt)

Een servicebeurt voor een elektrische fiets duurt ongeveer 1 uur. (exclusief vervangen onderdelen)

img

Shimano Service Center

Shimano Service Centers staan garant voor de beste service aan de hoogste kwaliteitsvoorwaarden gewaarborgd door de strenge eisen van Shimano.
Het verleggen van grenzen begint bij de keuze van de juiste materialen. U stemt uw fiets tot in detail af op uw ambities en de extra accessoires kiest u eveneens met dezelfde zorg. U en uw fiets voelen zich dan ook thuis bij een Shimano Service Center. De thuisbasis voor snelle en vakkundige service zoals alleen de Service Center-dealer die kan bieden.
Meer info kan u vinden op onze pagina 'Shimano Service Center'.

Shimano bikefitting

Niets belangrijker dan een goede zithouding op je fiets. Bij Geert Velo maken we gebruik van het Shimano Bikefitting programma. We bepalen bij Geert Velo graag met u aan de hand van een meting de correcte fietsmaat. Dit gebeurt bij aankoop van een nieuwe racefiets gratis.

Fietsleasing

Geert Velo werkt samen met verschillende leasingmaatschappijen die mobiliteitsoplossingen bieden voor ieder bedrijf. We helpen iedere werknemer graag in de keuze van fiets en bijhorende accessoires. Voor meer info kan je bij onderstaande maatschappijen terecht.

Specialist

Geert Velo staat garant voor perfecte service. Daarom zetten we ook volop in op vernieuwing en vorming. Geert, Kevin, Jarne en Kasper volgen jaarlijkse bijscholingen van de technieken die gebruikt worden op onze fietsen. Hydraulische remmen, e-bike systemen, schakelsystemen,... We zijn steeds op de hoogte van de laatste nieuwigheden en hebben de meeste service parts op stock met het juiste gereedschap.

Test fietsen

Een fiets koop je voor een langere periode. De juiste keuze maken is dus heel belangrijk en daar helpen we je graag bij. Daarom hebben we bij Geert Velo steeds een 10-tal testfietsen klaar staan die je kunnen helpen bij het maken van de perfecte keuze. We bepalen op die manier ook graag de maat die je nodig hebt voor je e-bike. Gebruik je graag een demofiets voor een uitgebreidere testrit, maak dan gerust een afspraak dan zorgen we dat de fiets vrij is en klaar staat. Er is ook steeds een speed pedelec aanwezig die getest kan worden.

Fiets verzekering

Bij de aankoop van een nieuwe fiets wordt meer en meer een verzekering afgesloten. Schade en diefstal, burgerlijke aansprakelijkheid, pechverhelping,... de mogelijkheden zijn eindeloos. We helpen je graag verder met je zoektocht naar een op maat gemaakte fietsverzekering. Als je investeert in een nieuwe e-bike is een verzekering zeker geen overbodige luxe. Meer info vind je in onze winkel.